Troje najboljih matematičara u županiji

Matematičari
Vole matematiku jer se tu malo uči, a puno vježba

Naši učenici Marin Krajinović (5.c), Antun Simić (7.a) i Ema Vlainić (8.a) pokazali su zavidan uspjeh na Županijskom natjecanju iz matematike održanom 23. veljače 2016. u OŠ Vladimir Nazor. Natjecalo se samo 39 učenika iz osnovnih škola, a naši matematičari su osvojili 1. mjesto u kategoriji 5., 7. i 8. razreda! Kako smo o Emi već pisali, ovog puta predstavljamo vam Marina i Antuna.

Marin voli matematiku jer mu je zanimljiv predmet, a Antun kaže: Da, volim matematiku jer taj predmet nije kao većina ostalih. To je došlo do izražaja i u pripremama. U matematici se malo uči, a puno vježba. I što je još zanimljivije, nikad se ne zna točno što će se tražiti u zadacima natjecanja. Da bi se povećale šanse za uspjeh, treba riješiti što više zadataka s prošlih natjecanja, no i tada ništa nije zagarantirano. Pripreme Marinu nisu bile naporne jer kako kaže: Nešto što volim ne može biti dosadno. Antun nije umro od vježbanja, ali pripreme su mu ipak bile naporne. Marin je tih dana bio sretan jer su mu svi čestitali, a Antunu je lijepo biti najboljim matematičarem u županiji.

Za taj odličan rezultat, naravno, zaslužne su i njihove mentorice:  Martina Čmelješević i Ivana Katinić. Marinu je bilo odlično surađivati s mentoricom Martinom. Sve mu dobro objasni i on te načine rješavanja zapamti. Antun za nastavnicu Katinić kaže da je dobra, da zna objasniti i shvaća ih jer je i sama prilično mlada. Marin se nada državnoj razini, a Antun ne jer je imao premalo bodova u testu.

Bez obzira hoće li proći na državno natjecanje ili ne, mi smo već sada jako ponosni na njih i svima im od srca čestitamo i želimo još mnogo uspjeha u daljnjem svladavanju matematike!

Ines Šimunović, 7.b

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *