Stigao naš skalamobil

Trenutno je u našoj školi troje učenika koji se kreću pomoću kolica. Da bi se prevezli po stepenicama na kat, pomaže im skalamobil ili stepeničar. On nije jeftin te košta od 20 do 35 tisuća kuna. Naša škola koristila je dosada posuđeno vozilo  Osnovne škole „Đuro Pilar“. U sklopu školskoga projekta „Poduzetnost i poduzetništvo“ donesena je odluka kako ćemo sami poduzeti sve što je potrebno da se skupi novac i kupi skalamobil.

Glavni događaj bio je humanitarni koncert koji se održao 26. travnja 2015. godine. Na koncertu su sudjelovali: tamburaški sastavi „Zdenac“, „Zora“, „Svirci“, „Evergreen“, „Ataše“ i „Brand“ te folklorne skupine „Foklorni ansambl Broda“, KUD „Kupina“ te „Vijolice“. Novac koji su zaradili učenici prodajom kolača, narukvica i tombole također je išao za skalamobil. Kolače su napravile vrijedne mame, a prodavali prošlogodišnji osmaši. Zadruga „Prijatelji“ koju su osnovali poduzetnici 4.a uz svoju učiteljicu Marinu Sudarević prodavali su narukvice dobrog srca. Mi, novinari smo pak tražili sponzore i organizirali tombolu koja se u trenu rasprodala. Na kraju je nam je i sama tvrtka Bauerfeind pomogla i sponzorirala je kupnju vozila.

Škola je uspjela prikupiti novce za skalamobil te se sada učenici viših razreda u kolicima mogu popeti na kat naše škole.

Ina Kauzlarić, 7.b

Naslovna fotografija preuzeta je s portala E-brod.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *