Hrana na brzaka

 

Brza hrana, hrana s nogu, fast food. Za nju nam nije potrebna žlica, vilica, nož. Možemo ju držati u ruci i jesti za stolom, u hodu, na ulici, u školi. Hot dog, pizza, sendvič, hamburger… Brzo se pripremi, a još brže pojede. I vrlo je ukusna.

Moja kolegica Antonela i ja odlučili smo testirati cijenu i kvalitetu brze hrane u ponudi, a kako je ima mnogo, odabrali smo hamburger koji mi školarci najradije jedemo. U istraživanje smo uključili  pečenjarnicu Kod Šefkija, objekt brze prehrane Alo i restoran McDonalds.

U pečenjarnici Kod Šefkija doslovno kupiš s nogu i jedeš s nogu. Hamburger  košta  23 kn u ponudi s kolom (hamburger 13 kn, kola 10 kn). U McDonaldsu za 23 kn možemo  dobiti Happy meal  (hamburger ili medaljoni+pomfrit+piće), za 20 kn veliki hamburger, za 8 kn mali, ovisno o tome koliko smo gladni. Više se isplati kupovati McMeni nego kupovati odvojeno. Ako uzimamo pojedinačno, ono što dobijemo u Happy Mealu koštalo bi nas 31 kn (hamburger 8 kn, pomfrit srednji 11 kn, piće 0.4 l 12 kn). Hranu možemo ponijeti i jesti drugdje ili ako imamo više vremena, možemo sjesti i jesti unutra ili vani, po izboru ovisno o vremenskim uvjetima. U  objektu brze prehrane Alo također možemo sjesti i pojesti naručeno. Hamburger košta 14 kn, a piće 12 kn.

Nakon ukusnoga istraživanja, Antonela i ja smo se dvoumili kako ocijeniti hamburgere jer su u biti po cijeni i kvaliteti približno jednaki. Nama je najukusniji bio hamburger Kod Šefkija, zatim u McDonaldsu pa tek onda u Alo. Iako je to nezdrava hrana i ne bismo ju trebali često jesti, užina na brzaka dobro posluži kada smo gladni nakon nastave ili dok čekamo jer imamo rupu između sati. Dobar tek!

 Tekst: Luka Lipovac, 7.b

Fotografije: Luka Lipovac i Antonela Orkić, 7.b

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *