Bokić petašima

5.a
Farma 5.a dok uče onomatopeju

Najveću promjenu u životu s početkom školske godine doživjeli su mali šestogodišnjaci i sedmogodišnjaci jer su prvi puta krenuli u školu. Iako im nije prva godina školovanja, i petašima se dogodila velika promjena. Tražeći sugovornike od 5.a pa do 5.d – ne bih baš rekla kako nam je u veliku školu stigla pričljiva generacija. Barem što se tiče govorenja pred diktafonom. Nakon što smo saznali kako je ići u školu prvašićima, evo što su nam nakon prvih mjesec dana nastave rekli petaši.

Iz 5. a izjavu su se usudili dati blizanci Nera i Borna Vidmar te Bartol Lukačević. Nera, Bartol i Borna imaju jednako mišljenje o tome što je dobro u novoj školskoj godini: to što im svaki predmet predaje drugi nastavnik/ nastavnica, što mijenjaju učionice svaki sat i što imaju zabavnu razrednicu Jelenu Martinović. I Borni i Neri se svi predmeti sviđaju, a Borni je omiljeni predmet matematika.

Katarina Krsnik iz 5.b ima čak 5 omiljenih predmeta, a to su: priroda, hrvatski, likovni, povijest i geografija. Rei Katavić koja ide s njom u razred kao i Katarini se jako sviđa hrvatski pa čak i tjelesni. Rei se jako sviđa nastavnica Marija iz hrvatskog jezika.

Borna Ferfolja i David Orkić iz 5.c su prelaskom u matičnu školu upoznali mnogo novih prijatelja. Oni obožavaju tehnički. Vole svoje skladno društvo i svoju razrednicu Sanelu Ćavara. Jedino je njima muka izmjenjivanje učionica i upoznavanje različitih nastavnika.

Kao i većini Fiona Princip i Ana Lujić iz 5.d vole što izmjenjuju učionice za svaki predmet. Još više vole odmor pod kojim smiju biti na mobitelu. Fioni se posebno sviđa to što su sada u petom razredu pomiješani učenici iz različitih razreda.

To su mišljenja nekih naših petaša. Neka im je sretna nova školska godina.

Antonela Orkić, 7.b

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *