Euforija na Rujevici

Ovo ljeto bilo je vjerojatno najbolje koje sam doživio samo zbog jedne utakmice – one između HNK Rijeke i NK Red Bull Salzburga.

Do karata za tu utakmicu nije bilo lako doći. U dugom redu smo moj tata, brat i ja čekali četiri sata – tri sata dok se blagajne nisu otvorile, a jedan dok nismo došli na red. Same ulaznice nisu bile skupe. Za nas trojicu koštale su oko 120 kuna. Budući da ja imam manje od 14 godina, moja je ulaznica bila upola jeftinija. Sve ulaznice su planule u sat vremena.

Kad smo kupili ulaznice, bio sam preuzbuđen. Kako smo ih kupili tri dana prije utakmice, bila su to tri najdulja dana u mom životu. Na dan utakmice sva trojica smo se obukli u bijelo i krenuli na čuvenu Rujevicu. Opet smo morali doći ranije, ovoga puta jedan sat da bismo uhvatili dobro parkirno mjesto. Vrijeme do utakmice proveli smo  jedući kokice i pijući pića.

A onda… Nevjerojatna euforija trajala je 105 minuta. Neprekidno smo navijali i vikali za naš klub, za našu Rijeku. Još uvijek čujem tu pjesmu, to navijanje! Na kraju pozitivan rezultat i prelazak u sljedeću fazu natjecanja, vatromet i oproštaj od igrača.

Eto, to je moj najdraži doživljaj s ljetovanja, a najvjerojatnije i u životu.

Krešimir Biščević, 7.a

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *