NiKoLIni TaMbUrAšI

a
Nedavni nastup naših tamburaša za Vukovar

Nema priredbe u našoj školi koja bi prošla bez naših tamburaša. Danas na Svetoga Nikolu kada je imendan i rođendan Nikoli Novoselu, pitali smo našega nastavnika glazbene kulture i voditelja tamburaša da nam ih predstavi.

Imamo tri uzrasta tamburaša. Okupljamo se dva puta tjedno, a neki po potrebi i tri. Imamo šest vrsta tambura, a ima ih negdje tridesetak. Vodim tamburaše otkad sam počeo raditi u školi. Nastupamo uglavnom za Dan škole, na Božićnoj priredbi i za Dan sjećanja na žrtvu Vukovara te po potrebi na pjesničkim recitalima i na otvorenju Lidrana, izjavio je nastavnik Nikola. Mladi tamburaš Stjepan Nadih kaže da mu je nekada zabavno na tamburašima, a nekad i ne, a dodaje samouvjereno: Nemam tremu prije nastupa jer znam svirati.

Nadamo se da će se još dugo s prvoga kata naše škole čuti zvuk tamburica i da će, kao i do sada, iz našega školskoga orkestra nastati pravi glazbenici koji će i kao odrasli svirati u brodskim tamburaškim sastavima. Našem učitelju želimo sretan rođendan i imendan!

                                                                                                             Fabijan Gabaldo, 5.a

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *