Pametne škole

U okviru IPA INTERREG projekta Pametne škole u kojemu sudjeluje i naša škola, 5. prosinca 2017.  je u Tuzli održano regionalno natjecanje škola Navike promijeni – školu opremi. Cilj natjecanja je promocija energetske efikasnosti i uštede energije i vode bez ikakvih dodatnih investicija, samo promjenom ponašanja korisnika ustanova, a u projektu sudjeluju timovi ukupno 105 škola, i to 81 škole iz Tuzlanskog kantona (BiH) i 24 škole iz Brodsko-posavske županije (HR).

Prvo natjecanje je samo jedno u nizu natjecanja koja će biti upriličena u projektnoj regiji – Tuzlanskom kantonu i Brodsko-posavskoj županiji, a koja će trajati od 1. prosinca 2017. do 31. ožujka 2018. godine.

Realizacija projekta Pametne škole prilika je da, osim tehničkog opremanja školskih ustanova, i educiramo naše najmlađe, djecu, ali i sve ostale, te da podignemo ukupnu svijest naših građana o neophodnosti zaštite životne sredine i energetskoj učinkovitosti.

Na kraju započetog natjecanja bit će proglašene dvije škole pobjednice – jedna u Tuzlanskom kantonu, a druga u Brodsko-posavskoj županiji. Njima će pripasti i prikladne nagrade,  fotonaponski sustavi za proizvodnju električne energije i solarni laboratoriji.

Stoga dragi učenici trudite se sačuvati što veću količinu energije samo promjenom ponašanja.

Ivana Brkić Klimpak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *