Gledali smo Čudo

Čudo
Sedmaši u Cinestaru

U utorak, 12. prosinca 2017.  peti razredi, a u srijedu 13. prosinca 2017. sedmi razredi  naše škole posjetili su kino Cinestar u City Coloseumu. Gledali smo film Čudo (izvorni naziv – Wonder). Budući da je film jako poučan, preporuča ga i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa.

August Pullman (glumi ga Jacob Tremblay) je dječak koji je prošao dvadeset sedam operacija koje su mu pomogle da vidi i čuje bez aparata. Ipak nijedna mu operacija nije pomogla uljepšati lice. Nakon što ga je na početku kod kuće poučavala njegova majka Isabel (glumi je Julia Roberts), on u filmu kreće u peti razred OŠ Beecher te se i on, a pogotovo njegovi roditelji i sestra, boje kako će njegovi prijatelji reagirati. Ostatak sadržaja filma vam neću otkriti. Meni se film sviđa jer je poučan – govori nam da se ne bi trebali rugati jedni drugima, ali i da uvijek budemo uporni kao August.

Uz poznatu Juliju Roberts, Auggiejevog simpatičnog i duhovitoga tatu glumi Owen Wilson, a sestru glumica Izabela Vidović koja je hrvatskoga podrijetla. Film je nastao prema knjizi Raquel Jaramillo (pod pseudonimom R. J. Palacio) koju je na pisanje knjige potaknuo stvarni događaj. Sa svojim sinovima je stajala u redu za sladoled kao i djevojčica s teškim oštećenjem lica. Njezin mlađi sin se uplašio i počeo plakati kada ju je vidio, a njoj je bilo teško zbog toga.

Za one koji bi voljeli pogledati ovaj film ili pročitati knjigu, i đaci su od 3. do 5. razreda, predlažem da se jave na NAGRADNI NATJEČAJ ZA OSNOVNE ŠKOLE te izrade zajednički plakat #budifrend s porukama filma. Sumnjam da će itko požaliti ako pogleda film.

Fabijan Gabaldo, 5.a

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *