Petaši Zagrepčani

Zahvaljujući ideji razrednika petih razreda, učenici su u njihovoj pratnji posjetili Meštrovićev paviljon, Akademiju likovnih umjetnosti te Arenu centar u Zagrebu.

8. ožujka 2018. učenici petih razreda krenuli su na prvu stanicu svoje pustolovine  Meštrovićev paviljon u Zagrebu. Zapravo, vidjeti paviljon bilo je tek sporedno, njima je bilo bitno vidjeti izložbu Nikole Tesle pod nazivom „Mind from the future“ („Um iz budućnosti“). Ondje su se upoznali s detaljima iz Teslina života, a vjerujem da su ih najviše zainteresirali izumi koje su smjeli isprobati. Nadam se da su učenici kroz ovo iskustvo shvatili koliko je za njihov život važna struja koju je otkrio Nikola Tesla.

Nakon uzbudljive izložbe učenici su se uputili na drugu stanicu, Akademiju likovnih umjetnosti na kojoj je studirala nastavnica likovne kulture Jelena Kovre te ondje, kaže, provela pet predivnih godina svojega života. Vjerujem da je i petašima bilo vrlo uzbudljvo i zanimljivo kada su prolazili kroz: Slikarski, Kiparski i Grafički odsjek. Na samom kraju obilaska neki su učenici rekli da žele upisati Akademiju likovnih umjetnosti što znači da su odlični vodiči uspjeli Akademiju prikazati u najboljem svjetlu.

Na samom kraju pustolovine došao je najočekivaniji dio puta, odlazak u Arenu centar. Tamo su učenici posjetili McDonald’s te su dobili slobodno vrijeme, što je najviše odgovaralo djevojčicama, ali moglo se primijetiti da ni dječacima nije teško pao obilazak trgovina.

Svi su bili zadovoljni odlaskom u Zagreb, a što je najbitnije, svojim su se domovima vratili obogaćeni novim iskustvima i zanimljivostima o kojima će još dugo pričati.

                                                                                   Fabijan Gabaldo, 5.a

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *