Barakude u Brodu

Velik događaj za Brođane i brodski vaterpolo dogodio se u utorak, 10. travnja 2018. godine, kada je na naše Gradske bazene došla hrvatska vaterpolska reprezentacija koja je igrala protiv Njemačke te je, nošena izvrsnom atmosferom, pobijedila 14:8. Ovo je drugi put da profesionalni vaterpolisti dolaze u Brod, a prvi put to je bilo u finalu Kupa Hrvatske.

No neću previše govoriti o utakmici, već o tome da sam ondje vidio puno učenika naše škole koji će vam pokušati prenijeti svoje doživljaje s tribina.
Zamolio sam sedmaša Marina Krajinovića da nam ukratko opiše atmosferu za vrijeme igranja utakmice:
“Atmosfera je bila odlična, komentator ju je još dodatno podigao te mislim da je to pridonijelo konačnoj pobjedi.”

Svoja iskustva s nama podijelio je i Karlo Šimić, ujedino i član Vaterpolskog kluba Marsonia. Upitao sam ga zašto je zavolio vaterpolo i zbog čega bi ga preporučio drugima, a on mi je odgovorio:
“Zavolio sam vaterpolo jer volim plivati i igrati rukomet, a to je zajedno vaterpolo. Preporučio bih ga drugima zato što pokreće sve mišiće, zdrav je i zabavan.” Dodao je i to da kao članovi kluba Marsonia nisu imali nikakve pogodnosti, da su dobili rekvizite za navijanje, ali da su ulaznicu morali kupiti.

Brođanima je ovo sigurno bilo odlično iskustvo, no vjerujem da je i igračima bilo zadovoljstvo igrati pred našom vatrenom publikom. Upravo zbog toga nadamo se da će nam doći opet!

Fabijan Gabaldo, 5.a

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *