Uskoro novo ruho brodskih kajak-kanu klubova

Najtrofejniji sportaši grada, pa i županije, svakako su kajakaši i kanuisti. Da je tome tako, pokazuju brojne medalje i priznanja koje donose s državnih i međunarodnih natjecanja na mirnim vodama.

Naš grad ima dva kajak-kanu kluba, “Olimpik” i “Marsoniju”. “Olimpik” broji tek šest godina od osnutka, a već se može pohvaliti naslovom trostrukog ekipnog prvaka Hrvatske. Prošlogodišnji su prvaci u kategoriji seniora, juniora i kadeta. Na Prvenstvu Hrvatske u maratonu osvojili su naslov seniorskog prvaka i obranili naslov juniorskog prvaka. Na tom istom natjecanju Marko Lipovac, inače bivši učenik naše škole i moj brat, doveslao je do četrdesetog naslova prvaka države. Na KUP-u Hrvatske, natjecanju za mlađe uzraste, od dvadeset jedne utrke Olimpikovci su se u deset njih okitili zlatom.

olimpik nekad i sad_luka
“Olimpik” nekad…

“Marsonia” ima 65 godina dugu tradiciju u kajaku i kanuu na mirnim vodama. Na Prvenstvu Hrvatske održanom prošle godine obranili su drugo mjesto u seniorima i juniorima te postali viceprvaci države u tim kategorijama. Na Prvenstvu Hrvatske u maratonu juniori su također osvojili drugo mjesto. Na KUP-u Hrvatske šest ih je doveslalo do zlatne medalje.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
“Marsonia” nekad…

Oba kluba su trenutno beskućnici i smješteni su na privremenim lokacijama. “Olimpik” je od osnutka u kontejnerima u blizini kanala Mrsunja, a “Marsonia” je iz svog klupskog prostora izmještena u prostor dvorane “Vijuš”.

Krajem veljače prošle godine započeli su radovi na izgradnji novog, modernog prostora za gradske kajak-kanu klubove. Bolji uvjeti za rad dat će i bolje rezultate, iako su i u ovakvim uvjetima rezultati odlični.

„Novi objekt bit će nam kao svemirska postaja“ – rekao je jednom prilikom moj brat Marko , trener i dugogodišnji kajakaš. I mi mislimo tako – Katja, Antonela i ja, učenici 8.b razreda , višegodišnji kajakaši i osvajači medalja, te nestrpljivo očekujemo dovršetak novog prostora u koji će se preseliti naši klubovi.

Luka Lipovac, 8.b

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *