Svaka čast, junačine

MANDŽO, OLA I RAKETA DOBILI SPOMEN-PLOČE

Na početku našeg Korza 19. ožujka 2019. postavljene su ploče našim nogometnim junacima iz županije: Mariju Mandžukiću, Ivici Oliću i Ivanu Rakitiću. Tim povodom su naši viceprvaci Mandžo (Mario Mandžukić) i Ola (Ivica Olić) posjetili Slavonski Brod. Posjetili su nas samo Ola i Mandžo dok je Raketa morao ostati u Zagrebu zbog priprema.

Dodjela ploča-1
Mandžo i Ola na otvaranju spomen-ploča


Na otvaranju ploča okupilo se oko tisuću Brođana koji su pozdravili naše sugrađane gromoglasnim uzvicima i pljeskom. Gradonačelnik Mirko Duspara pozdravio je građane i zahvalio Mandži i Oli na posjetu, a onda im je dao riječ. Mandžo je pozdravio sve prisutne i zahvalio gradonačelniku. Ola je ispričao Raketu što je odsutan te je rekao da će im ove ploče i ovaj dan uvijek ostati u sjećanju, npr. kada za dvadeset godina budu dolazili sa svojom djecom i prijateljima.Također je Mandži rekao da mora dati ispričnice djeci koja su zbog ovako važnog događaja izostala s nastave. Rekli su i koliko im je drago što su nagrađeni spomen-pločama. Kad su igrali za brodsku Marsoniju, puno puta su se tu šetali, a sada na Brođanima najdražem mjestu imaju i svoju ploču. Poslije otkrivanja ploča prebacili su se na nama najdraži dio – slikanje s obožavateljima i potpisivanje.
Sada će naš Venio Losert, olimpijski prvak iz Atlante i Atene, imati društvo. Gradonačelnik je također rekao da će uskoro biti postavljene ploče i za košarkašicu Korneliju Kvesić koja je na Olimpijskim igrama u Seoulu 1988. godine osvojila srebrnu medalju te Anu Titlić, našu rukometašicu, koja je na Olimpijskim igrama u Moskvi 1980. također osvojila srebro.
Lijepo je vidjeti da ima toliko uspješnih Brođana, a nadam se da će se broj spomen-ploča uskoro i povećati. Na kraju, velika hvala našem gradonačelniku što nam je doveo naše reprezentativce kući i sretno Vatrenima protiv Azerbajdžana.

Tekst: Fabijan Gabaldo, 6.a

Fotografije: Josip Šebalj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *