Kad bi bilo po našem

Prijedlozi za sat razrednika

Postoji li sat kojemu se baš svaki učenik raduje? Pretpostavimo da bi tako trebalo biti kada nam je u rasporedu sat razrednika. Nekim učenicima sat razrednika predstavlja zabavu i omiljen im je sat, no neki učenici ga baš i ne vole. Saznali smo zašto i pitali smo ih za prijedlog  kako ga poboljšati.

sdr
Sat razrednika najradije bismo imali vani

Predah od nastave

Učenici su predložili različite odgovore, ali najviše ih se složilo u tome da bi htjeli imati slobodan sat da mogu raditi što žele. Sat razrednika bi trebao biti predah od uobičajene nastave. Također su se složili u tome da bi htjeli birati zanimljivije teme sata, teme koje su im bliže. Neki učenici žele izrađivati ukrase i imati radionice na kojima nastanu neki proizvodi. Htjeli bi izlete ili samo odlazak van na svjež zrak. Neki učenici žele razgovor o zabavnim temama, npr. smiješnim događajima. Zanimljiv je i prijedlog za igranje društvenih igara. Učenici žele da neki pojedinci češće budu pohvaljeni za njihov uspjeh.

Što ne volimo

Učenici su rekli što bi htjeli, a manje-više složili su se i oko toga što im smeta na satu razrednika. Većina učenika je izjavila da ne vole kada razrednici predugo pričaju o uobičajenim temama poput zdravlja, prehrane, nasilja i sličnoga. Nije im zanimljivo rješavanje različitih anketa i nastavnih listića o već navedenim temama. Ne vole kada razrednici previše pričaju o pojedincima i njihovom ponašanju ili ocjenama. Predlagali su da se s problematičnim učenicima nasamo razgovara. Ionako već cijeli razred mora trpjeti njihovo neprilično ponašanje, ne mora se još slušati kad ih se preodgaja. Kad bi učenike pitali, oni bi preodgajali one razrednike koji održe nastavu iz predmeta koji predaju pod satom razrednika. Osim ako razrednik ne predaje tjelesni.

Zaključili smo

Sve u svemu, sat razrednika je i dalje među dražim predmetima u školi. Učenicima se sviđa raznolikost tema i različite aktivnosti koje se tada rade. Nadamo se da će naši razrednici pročitati ovaj članak i da će malo češće biti sat razrednika po našem.

Domagoj Bertović, 6.a

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *