Ljubav, što je to

Proslavili smo Dan škole

Posljednji puta po velikim vrućinama proslavili smo Dan naše škole u petak, 7. lipnja 2019. Na radost nas svih taj dan nismo imali nastavu, već smo ga obilježili programom pod temom – Ljubav, što je to?

Šetajući do dvorane, moglo se razgledati Izložbu najboljih učeničkih radova tijekom protekle školske godine, a također je prvi puta uz Dan škole organiziran Foto natječaj  Uhvati trenutak te su izložene fotografije koje su pristigle na natječaj.

Program je započeo govorima naše ravnateljice Snježane Vinarić i dogradonačelnika Hrvoja Andrića. Nastupali su: mali recitatori, Nika, dramska skupina, ritmička skupina, Morana i plesna skupina. Posebno su nas razveselile brojne kaubojke i kauboji iz Maloga Pariza koreografijom na pjesmu Cotton Eye Joe, zabavni su bili i dječaci nogometaši uz Waka, Waka (This time for Africa), a pljeskom su prekidani ljubavni monolozi nestašnoga Davora Mrkovića koji je pokušavao osvojiti svoju simpatiju na djevojčicama nezanimljiv način. Glazbom su program uljepšavali tamburaši i zbor te Ivan Perković, slijepi dječak koji je svojom izvedbom skladbe na klaviru šarmirao publiku i zaslužio gromoglasni pljesak. Nakon toga pročitani su učenici koji su nagrađeni na županijskim i državnim natjecanjima i smotrama te osmaši odlikaši kroz svih osam godina. Za kraj su tamburaši odsvirali Pjesmu rastanka, a potom se ipak nitko nije rastao –  umirovljeni i sadašnji djelatnici škole otišli su na svečanu sjednicu i ručak, a učenici su se družili.

Rastat ćemo se zato od datuma rođenja Antuna Mihanovića kao dana kada se obilježava Dan škole. Iduće godine, kao što sam najavio, obilježit ćemo ga 14. ožujka na dan kada je prvi put objavljena Mihanovićeva pjesma Horvatska domovina.

Fabijan Gabaldo, 6.a 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *