Predstavljanje knjiga Vlaste Golub

Problematični svijet tinejdžera

Učenici petih razreda Osnovne škole “Antun Mihanović” 5. studenog 2019. godine pod vodstvom učiteljice Marije Čalušić, išli su u posjet Gradskoj knjižnici u Slavonskom Brodu. Tamo se održavalo predstavljanje knjiga suvremene hrvatske književnice Vlaste Golub.

Autorica nam je prvo govorila o knjizi pod nazivom „O ljubavi, spletkama i svemu pomalo“. Radnja knjige se odvija u tri dana. Glavna junakinja je tinejdžerica Jaga (naravno da nije voljela svoje ime i da su joj se njezini “fake friends” rugali zbog njega) na humorističan način opisuje razne događaje iz svoga “teškoga” tinejdžerskog života. Opisuje događaje iz obitelji, s prijateljima, u školi i slično.

Njezina druga knjiga je „Eva, mala žena“. Autorica piše o odrastanju djevojčice Eve koja ima 14 godina i živi u malom gradu s bolesnom majkom (majka je u depresiji) bez oca. Iako živi težak život ipak uspijeva biti optimistična i dobra.

Književnica nam je pročitala ulomke iz knjiga i na kraju odgovarala na naša pitanja. Koliko su se našim petašima svidjele knjige, dokazuje podatak da su poslije susreta posudili iz knjižnice sve primjerke autoričinih knjiga.

Sara Krajtner, 5.a

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *