Pez figurice jedne curice

Najmlađa kolekcionarka pez figurica U HRVATSKOJ

Djevojčica Katarina Marijančević učenica je 2.a razreda. Po čemu je posebna? Od malih nogu skuplja Pez figurice i najmlađa je njihova kolekcionarka u Hrvatskoj.

S Hello, Kitty je sve počelo

Već od pete godine Katarina je počela skupljati Pez figurice.  Voljela je Hello, Kitty, stoga su njezina mama i ona počele prvo s njima. Danas samo njih ima 48 različitih primjeraka. Jako ju veseli skupljanje pezića. Trenutno ima 576 figurica. Zauzimaju im cijeli podrum, stoga razmišljaju da postave police u podrumu. Katarinin tata je tek nedavno shvatio koliko je skupljanje pezića posebno i sada mu se sviđaju koliko i njoj dok ih je mama  od početka smatrala zanimljivim. Nikad nisu razmišljali koliko su novca potrošili na njih.

Prošle godine se uz pomoć mame učlanila u Pez kolekcionare na internetu, a sad je i njezina kolekcija dio digitalne MoMoPez baze. Najdraže su joj plišane figurice, a otkrila je da postoji puno posebnih figurica: privjesaka, figurica s tijelom čak postoji i Pez baterija te Pez kemijska olovka. Upravo očekuje pošiljku od 43 figurice. Duple peziće prodaje ili se mijenja za neke koje ona nema.

Jako me veseli skupljanje pezića, a ako ove godine bude okupljanje kolekcionara u Zagrebu, idem i ja s mamom! veselo i ponosno je odgovorila najmlađa kolekcionarka pezića u Hrvatskoj.

Rea Katavić, 7.b

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *