PREDSTAVLJAMO DOMAGOJA IVANAGIĆA: Sportaš, obožavatelj pasa, prirode i putovanja u kući, putujućoj

Nije nam neočekivano da je nastavnik Tjelesne i zdravstvene kulture Domagoj Ivanagić izvrstan sportaš. Ono što je manje poznato je da se posljednje dvije godine uz nogomet aktivno bavi i canicrossom te od ljeta 2020. putuje kućom putujućom, tj. kombijem koji je sam preuredio.

Domagoj Ivanagić ima 35 godina, marljiv je, vrijedan, uporan, voli putovanja i ima djevojku. Osim u našoj školi, nastavnik predaje Tjelesni i u osnovnoj školi u Sibinju. Voli raditi s djecom i posao nastavnika mu je  ispunjenje sna. Aktivno trenira nogomet, stoga sam ga pitala kako se sada uz koronavirus baviti sportom? Dosta toga se promijenilo. Treba smanjiti kontakt među učenicima, a isto tako i na treninzima. Ako se svi budemo držali tih mjera, sve će što prije završiti.

Sportom se počeo baviti sa šest godina. Prvo je trenirao nogomet, a sada trenira i canicross. Canicross je sport u kojem se trči u šumi sa svojim psom. Za natjecanja se priprema na jezeru Petnja i u okolnim šumama. Ima dva psa. To su: Jessi (njemački kratkodlaki ptičar) s kojim se trenutno natječe i Isla (border collie) s kojom se više ne natječe. 

Prednost takvoga mobilnog doma je to što možete stati gdje god želite, a ako vam se mjesto ne svidi, možete otići na neko drugo mjesto. Mali nedostatak je manji komfor.

Psi ga prate i na mnogim putovanjima na koja odlazi u svojoj putujućoj kući. To je kombi koji je kupio i potpuno sam preuredio za putovanja. U unutrašnjosti kombija je prava mala kuća. Nastavnik je sve napravio sam i prošlo ljeto je kombijem proputovao cijelu hrvatsku obalu, a sljedeće godine planira ići u Španjolsku. Prednost takvoga mobilnog doma je to što možete stati gdje god želite, a ako vam se mjesto ne svidi, možete otići na neko drugo mjesto. Mali nedostatak je manji komfor.

Pokušala sam nastavnika nagovoriti da i nas učenike nekamo povede u njemu. 🙂 To mi baš nije bilo u planu, ali možda nekad i budem, odgovorio je nastavnik na moju malu provokaciju. Šalu na stranu, sigurna sam da našeg nastavnika čeka još puno sportskih uspjeha i lijepih putovanja, a nas učenike puno zanimljivih sati Tjelesne i zdravstvene kulture.

Sara Krajtner, 6.a

Fotografije su iz privatnoga albuma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *