DOKUMENTARNI FILM O POVIJESTI OŠ ANTUNA MIHANOVIĆA: Naših sedamdeset

Povodom sedamdeset godina naše škole napravili smo film kroz koji našu priču stavljamo u javnost. Redateljica filma je naša nastavnica Lucija Lebić. Tekst su pripremili nastavnik Željko Čmelješević i knjižničarka Ivana Brkić Klimpak, a naša knjižničarka sudjelovala je u izradi scenarija s nastavnicom Lucijom Lebić. Narator je Luka Stilinović. Glazbu filma napravila je Dora Fratrić.

Dokumentarni film Naših 70

Obljetnica škole bila je prošle godine, ali zbog naše jako drage epidemije koronavirusom snimanje filma bilo je nemoguće. Znate kako kažu: u svakom zlu nađe se i neko dobro. Tako je škola od Ministarstva znanosti i obrazovanja dobila novce kojima je snimljen film. Sniman je čak šest mjeseci, tj. od početka školske godine.

Kada je naša knjižničarka pripremala izložbu za obljetnicu škole, prikupila je puno fotografija na kojima su se pojavili neki poznati brodski likovi i tako su se pronašli sugovornici za film.

Budući da nam naša draga korona ne dopušta svečanu premijeru uživo, premijera će biti danas online uz Dan škole. Pripremite kokice i udobno se smjestite jer film počinje! Kako smo mi optimistični, nadamo se da će se do kraja školske godine, kad zatopli, održati premijera filma da pljeskom nagradimo autore filme, ali i učenike i djelatnike – nas koji smo OŠ Antuna Mihanovića.

Sara Krajtner, 6.a

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *