LITERARNI I LIKOVNI RADOVI: Moja baka

Moja baka 

Moja baka se zove Eva. Ima 74 godina. Moja baka ima prosijedu kosu. Kosa joj je kratka i ravna. Ima  tople zelene oči i kratki mali nos. Moja baka ima mala lijepa, crvena usta. Moja baka je mršava. Ima  duge ruke i duge noge. Baka je: sretna, hrabra, brza, pažljiva, nježna, dobrodušna, mudra, brižna,  osjećajna, zabavna i puna ljubavi. Ja prema baki osjećam puno ljubavi. Moja baka voli svoju djecu, a  posebno svoju unučad. Kod bake mi se jako sviđa što vjeruje u Boga. I mene je naučila da se uvijek  molim Bogu i da vjerujem u Njega. 

Rahela Soldo, 3.b 

Irina Mrvelj, 3.b

Opis moje bake 

Moja baka Roza je niska i debeljuškasta. Ima okruglo lice i plave oči. Usta su joj mala, a i nos. Na nosu  ima naočale. Kosa joj je sijeda, ravna i ima šiške. Baka nosi hlače i majicu s cvjetićima. Kada je zima  nosi plavu jaknu i crne čizme. Moja baka je razigrana, vesela i dobra. Ona je brižna i često čuva brata i  mene, ali moramo je slušati i dogovarati se s njom u vezi ponašanja. Meni se sviđa kod bake što se  voli s nama igrati. Volim bakin zagrljaj i poneki poklon. 

Patrick Jaki, 3.b

 

Zora Krajnović, 3.b

Moja baka Anka 

Moja baka je dosta niska. Ja sam skoro višlja od nje. Ima zeleno-sive oči i jako, jako rijetku narančastu  kosu. Moja baka ima jednostavan stil oblačenja. Većinom nosi: trenirku, jednobojnu majicu ili košulju,  prsluk, a od obuće ima papuče za unutra i papuče za van. Moja baka je jako draga, pričljiva i poučna.  Od nje se svašta može naučiti pa i o prošlosti obitelji. Ja volim svoju baku kao što sam rekla jer je jako  draga. Mislim da ne postoji draža baka od moje.

Marija Virkes, 3.b

Luka Mirosavljević

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *