PRIJEDLOG: Videoigre za mozganje na proljetnim praznicima

Što kažete da potrošimo vrijeme na igranje igrica koje su toliko dobre da bi ih čak roditelji i nastavnici dopustili? Što dopustili, i sami bi ih igrali!!! 

Izazovno pod malim odmorom

  Videoigra Riječek ili engleska verzija Wordle je zabavna igrica u kojoj imate 6 pokušaja za otkrivanje riječi od 5 slova. Ako je u vašem pokušaju jedno slovo na pravom mjestu, to slovo će postati zeleno. Ako vam je neko slovo u rješenju, ali ne na pravom mjestu, to slovo će postati žuto. Ako slovo nije u rješenju, onda će to slovo postati crno. Igra je prvotno nastala na engleskom jeziku, a onda se ta igra proširila na hrvatske, matematičke i brojevne verzije. Ako želite matematičku verziju, upišete Nerdle. U toj igri pogađa se matematička jednadžba. Ukoliko se želite testirati koliko dobro znate godine povijesnih događanja, upišete Godinek. Svakoga dana trebat ćete odgovoriti na dva pitanja vezana uz godine povijesnih događanja. 

Ovo su igrice za nas koji volimo izazove i zato vjerujem da biste lako izazvali nastavnike ili roditelje da se natječu s vama tko će ih brže riješiti. 

                                                                                                                                       Toni Buljan, 5.a 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *