U SVIJETU BAJKI: Kako smo kroz likovne aktivnosti obilježili manifestaciju

Naši učenici svake godine rado se odazivaju na brojne radionice, natjecanja i aktivnosti vezane za manifestaciju U svijetu bajki Ivane Brlić Mažuranić. Tjedan kada ključevi grada pripadaju djeci obilježili smo od 25. travnja do 1. svibnja 2022., a ove godine posebno smo ponosni na likovna postignuća naših učenika.

Otvorenje izložbe u Galeriji Ružić; nagrađeni učenici i mentori – Lota Hrkač i Ivan Perković

U ponedjeljak, 25. travnja 2022. u 12 sati otvorena je izložba radova učenika koji su svoje radove slali iz cijele Hrvatske. Među učenicima iz Slavonskog Broda, bilo je tu i djece iz Splita, Male Subotice, Pleternice i obližnjih mjesta. Tema i nadahnuće ovogodišnje izložbe je citat iz bajke “Regoč”, “HajdemoRegoču, da vidiš krasote po svijetu!”.

Naša škola se jedina može pohvaliti s dva osvojena priznanja, a to su priznanje Loti Hrkač, učenici 6.c razreda za 3. mjesto u kategoriji radova od 5.-8. razreda te posebno priznanje žirija Ivanu Perkoviću, 8.b razreda za rad u glini pod nazivom “Regoč spava”. Uz to, posebno je lijepo bilo čuti našeg učenika Tonija Vukovića, 7.a, koji je svirao skladbu “Putovanje” Darka Žalca na gitari, u sklopu svečanog programa na otvorenju izložbe.

U srijedu, 27.4.2022., naša skupina “Likovnjaci” u sklopu izvannastavne aktivnosti sudjelovala je na radionici u Gradskoj knjižnici Slavonski Brod. “Čarolije mitološkog i fantastičnog u Pričama iz davnine” bila je tema ove zanimljive radionice, a poveznicom za virtualnu izložbu i vi možete pogledati kako nam je sve to pošlo za rukom. https://read.bookcreator.com/a99iGbPGD3gF5J8ofalpRD5xOp32/k5xTZ1NYRPaH6bWkFnS7tg?fbclid=IwAR2-doqyPApdh74eGSeb2MqPzPRb87Ur7QRo31QEx79uGk-GX65Ak10yr0g

U četvrtak, 28.4.2022 nekoliko učenica skupine “Likovnjaci” sudjelovalo je i na zanimljivoj radionici vitraja u Galeriji Ružić, gdje su pod stručnim vodstvom izradile Kosjenkina krila, ali se i družile s učenicima drugih osnovnih škola.

Učenice Vita Blažević, Iva Jerković, Ana Žderić, Marija Topić, Lena Taborski i Lucija Kovačević izradile su prekrasna krila koja bi svaka vila poželjela imati na svojim leđima

Uz mnoga brojna iskustva, priznanja i nagrade rado ćemo pamtiti ovaj tjedan.

Fotografije i tekst: Lucija Lebić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *