KAPA U KINIMA: Lekcija škrtoj i nezahvalnoj djeci 

Igrani film za djecu Kapa u kinima je od studenoga 2022. godine. Šestaši OŠ Antuna Mihanovića Slavonski Brod gledali su ga 20. prosinca 2022. Film je još uvijek dostupan samo u kinima. Kao filmski žanr pripada obiteljskoj pustolovnoj drami.  Glavne likove glume Gaj Črnič (Erik) te Kaja Podreberšek (Lucija), a redatelj je Slobodan Maksimović. 

  U filmu se radi o dječaku Eriku koji je oduzet roditeljima i smješten u dom. Na božićnoj tomboli u domu upravo je on izvučen kako bi proveo Božić kod bogate obitelji Božić s čijom će kćeri upadati u razne nevolje dok budu tražili Djeda Božićnjaka. Film govori o raznim problemima, npr. zlostavljanju među vršnjacima, ali i o roditeljskom zanemarivanju svoje djece. Imamo scenu kada njegove roditelje vidimo alkoholizirane što je danas, nažalost, česta pojava kao i vršnjačko maltretiranje. Zbog siromaštva danas puno više ljudi vjeruje alkoholu nego Bogu. Smatram da su svi glumci odlično utjelovili svoje uloge, a pogotovo Kaja. Nju smatram najboljom. Meni je osobno ugođaj većinom bio jako tužan. Radnja filma se odvija u domu, kući obitelji Božić, gradu te kući Erikovih roditelja. Odjevni predmeti glumaca su mi se, a odjeveni su kao suvremena djeca, jako svidjeli. Osim onog u kojem se Lucija pojavila u prvoj sceni.  

   Mene se film nije previše dojmio. Očekivala sam bolji kraj, da će npr. obitelj Božić udomiti Erika. Preporučila bih je onoj škrtoj djeci koja ne cijene i ne znaju biti zahvalna za sitnice. 

                                                                                                 Lucija Kovačević, 6.b 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *