BUBNJARSKA RADIONICA: Branko Trajkov, bubnjar Zabranjenoga pušenja, oduševio učitelje

Dok se učenici opuštaju na drugom dijelu zimskih praznika, naše učiteljice i učitelj Blaž su se usavršavali – bubnjajući – uz vodstvo Branka Trajkova Traka, nekadašnjega bubnjara Fantoma, a danas bubnjara rock grupe Zabranjeno pušenje.

Uz najstarije glazbalo na svijetu

Čemu bubnjarska radionica za učiteljice i učitelje? vjerojatno su se pitale pojedine naše učiteljice kad su 23. veljače 2023. dolazile na posao. Kakva nas je poslastica i gozba samo čekala! Bubnjar Branko Trajkov Traka uveo nas je u radionicu kratkim razmišljanjem o glazbi kao najbitnijoj na svijetu – bitnijoj i od obitelji, i nogometa, i domovine?! Jer u početku bijaše riječ, tj. tajnoviti OOOOMMMM, tj. veliki prasak, tj. zvuk i glazba! Kad pokazujemo na sebe, svi rukom pokažemo prema srcu, a srce je središte, srce je glazba.

Na radionici su se izmjenjivale vježbe bubnjanja po tijelu, igra bubnjanja zvečkama i na kraju različitim bubnjevima. Voditelj je brzo opustio sve prisutne svojom duhovitošću, spontanošću, jednostavnošću, a oduševio znanjem i originalnošću. Na kraju je nas bubnjare pozvao da se naklonimo na kraju svoga prvog koncerta, a uzvratili smo srdačnim i gromkim pljeskom oduševljeni radionicom.

Fotografija i tekst: Marija Čalušić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *