Upoznao sam Grgu Čvarka

Upoznao sam Grgu Čvarka

Jednog dana sam se igrao u parku. Ugledao sam jednog dječaka koji je lovio mačku. Ta mačka je bila jako uplašena. Došao sam do dječaka, upoznao se s njim i saznao da se zove Grga Čvarak. Objasnio sam mu da ne tuče životinje. Pozvao sam ga na igru. Grga Čvarak i ja smo postali prijatelji, a Grga više nije lovio i tukao životinje.

Adriano Kolić, 2.b

Moj novi prijatelj

Kada sam išla u školu, vidjela sam jednog dječaka kako se penje po ogradi i ganja mačke. Kasnije sam saznala da se zove Grga Čvarak i da je nestašan. Drugi dan kada sam išla iz škole, vidjela sam ga kako se igra sam u dvorištu. Činio mi se usamljen. Počela sam razgovarati s njim i saznala da je jako zabavan i dobar dječak. Postali smo dobri prijatelji.

Ana Virkes, 2.b

Grga Čvarak

Putem do trgovine susreo sam jednog dječaka. Saznao sam da se zove Grga Čvarak. Pozvao sam ga da se igra sa mnom. Igrali smo se lovice. Dogovorili smo se da idemo u kino. U kinu nam je bilo lijepo, kupili smo si  kokice i sok. Htio bih da se ovo druženje ponovi.

Lukas Virkes, 2.b

Upoznao sam neobičnog dječaka

Bio sam kod djeda na selu. U blizini njegove kuće živio je jedan čudan dječak. Taj dječak je sve radio naopačke. Nosio je čak i cipele naopačke, vozio je bicikl naopačke pa čak je pričao i sa životinjama. Otišao sam do njega  i od toga dana se igramo zajedno. Iako je sve radio naopačke, on je jako dobar dječak. Bilo mi je lijepo se družiti s njim, a on me podsjetio na dječaka iz pjesme Grga Čvarak. Tko zna možda on i je Grga Čvarak?

                                                                                                                         Benjamin Poljac, 2.b

Upoznao sam Grgu Čvarka

Jednog dana sam otišao u Zelengaj. Tamo sam upoznao Grgu Čvarka. Uopće nije bio onakav kako ga opisuju u pjesmi. Nije bio mršav, nije tukao drugu djecu i bio je dobar prema životinjama. Nas dvojica smo brzo postali prijatelji. Nažalost, morao sam ići kući. Ali to je u redu, zato što ću se sutra opet vratiti u Zelengaj i opet ću se igrati s Grgom Čvarkom.

Roko Bitunjac, 2.b

 

 

One thought on “Upoznao sam Grgu Čvarka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *