Dar Gradu i čovjeku

Dan sjećanja na Vukovar naša škola obilježila je 17. studenoga 2015. uz prigodni programDar Gradu i čovjeku“. Pripremali su ga učenice i učenici 3., 4., 5., 6. i 7. razreda, tj. recitatori (voditeljice Antonija Martić i Ivana Merkler), likovnjaci (voditeljica Jelena Kovre), mali folkloraši (voditeljica Danijela Blekić) te zbor uz pratnju tamburaša pod vodstvom učitelja Nikole Novosela.

Program je bio odličan i originalno osmišljen. Dječji smijeh, ples i igru prekinuo je isječak dokumentarnoga filma o tome kako se u trenu srušio prelijepi grad Vukovar. Ugašena su svjetla, a moje prijateljice i ja smo bile vojnici, ušle smo i potrgale platno s prikazom slavonskih oranica i kuća Vukovara. Zbor uz tamburaše je pjevao pjesme o Gradu Heroju, a recitatori 3., 4. i 6. razreda bi oduševili publiku svojim recitiranjem da, nažalost, ljepotu stihova naših pjesnika nije  umanjio loš zvuk razglasa i povremeno krčanje.

Nakon programa ravnateljica Snježana Vinarić pozvala nas je u Vukovarsku ulicu da, sada već tradicionalno, sa svojim razrednicima u znak sjećanja na žrtve zapalimo svijeće.

Sara Galić, 7.b

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *