Star Wars se vratio

star-wars-sila-se-budi-620x330

Ratovi zvijezda: Sila se budi sedmi je nastavak epskog SF-a u režiji J. J. Abramsa. Počeo se prikazivati u hrvatskim kinima 17. prosinca 2015.  Film traje 2 sata i 16 minuta, a  nastao je prema izvornom scenariju koji su zajednički pisali redatelj J. J. Abrams i Lawrence Kasdan.

Uz stare glumce: Harrisona Forda, Marka Hammila, Carrie Fisher, Anthonyja Danielsa, Petera Mayhewa i Kennyja Bakera,  tu su i neki novi: John Boyega, Daisy Ridley, Adam Driver, Oscar Isaac, Andy Serkis, Domhnall Gleeson i Maxvon Sydow. U filmu se uz tradicionalnu borbu dobra i zla vodi i potraga obje strane za nestalim Lukeom Skywalkerom. Zašto je nestao, saznat ćete ako pogledate film. Sadržaj je uzbudljiv i razumio sam ga bez problema.

Radnja se odvija dosta brzo. Borbe svjetlosnim mačevima kao i obično posebno su me se dojmile. Glumci su vrlo uvjerljivi, a njihovi dijalozi zanimljivi. Glazba je opet odigrala važnu ulogu u filmu. Uglavnom je to klasična glazba. Prostor filma je baš u Star Wars stilu: hologrami, superračunala i raznorazna čudesa iz budućnosti. Bez specijalnih efekta Star Wars ne bi bio Star Wars. Uglavnom su tu svjetlosni mačevi, blasteri itd. Film je ispunio moja očekivanja i preporučio bih ga svima koji vole Ratove zvijezda, SF ili samo žele pogledati dobar film.

Ocjena: *****

Fran Gabaldo, 7.b

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *