Što učitelji rade kad ne rade

Kad ostave imenik u zbornici i pođu kući, počinje drukčija uloga naših učiteljica. Proveli smo kratku anketicu i saznali što naše učiteljice i učitelj rade kada nisu na poslu.
Draga nastavnica Marija Penić koja predaje geografiju voli sva jela i uvijek ih sama pravi. Kava je uvijek prva i kad se probudi i kad dođe s posla. Ta gospođa ima troje djece i troje unučadi. Djeca joj se zovu: Maja, Branka i Matej. Majina imaju predivna imena: Fran i Marin, a Branka ima prekrasnu djevojčicu Mašu. Voli s njima slagati puzzle te im čita priče.  Opušta se uz glazbu i crtanje. Voli i plesati. S obzirom da prati modu, kilaža i šminka su joj vrlo bitni. Ni u kući ne može bez šminke.
Našoj knjižničarki Ivani Brkić-Klimpak najdraži su vikendi koje provodi u Zagrebu sa suprugom: njihove šetnje, izlasci, zujanja po gradu, druženja s prijateljima. Preko tjedna svoje slobodno vrijeme provodi s roditeljima, bratom i Rokijem, njihovim labradorom. U Brodu isto ima prijatelje s kojima se druži preko tjedna na kavama ili nekim vikendima kad nije u Zagrebu. Uživa u putovanjima, kratkim i dugim šetnjama prirodom, dobroj hrani… Trgovine nastoji izbjegavati u širokom luku, mada si jednom mjesečno priušti nešto lijepo kao nagradu samoj sebi.
Unatoč kroničnom nedostatku slobodnog vremena Snježani Rukavina, učiteljici njemačkoga jezika, pruži se pokoja prilika za gledanje dobrog filma. Filmovi je uvijek oraspolože. Pečenje kolača joj je također visoko na ljestvici s obzirom na visoku potražnju za slatkim u njezinoj obitelji. Plivanje i dobra kava s prijateljicom omiljene su joj aktivnosti, a tome bi dodala i šetnje s klincima i igru na školskom igralištu iza zgrade u kojoj stanuje.
Danijela Blekić, učiteljica razredne nastave, u slobodno vrijeme pije kavu s dragim ljudima, a nerijetko ima i posjete. Gosti joj se pojave u svako doba dana te joj popune slobodno vrijeme. Kao i učiteljica Rukavina, voli peći kolačiće, ali ih pretjerano ne jede. Voli ići u vatrogasno društvo te na folklor. Ponekad čuva obiteljsku dječicu. Nema vremena za dnevni odmor jer spavanje smatra izgubljenim danom.
Još je jedna kuharica i ljubiteljica filmova među učiteljicama, i to opet Nijemica – Kristina Ivančuk. Učiteljica Kristina još i rado čita, vozi bicikl te uzgaja cvijeće.
Naš učitelj prirode, biologije i kemije Velimir Kljajić vrijeme nakon posla provodi čuvajući svoju djecu. Zovu se Roko i Petra. Kada je lijepo vrijeme, većinom idu u šetnju. Zbog toga ne vole loše vrijeme. Tada traže druge zanimacije, npr. slaganje puzzli ili pruge, a da ni ne spominjem crtiće. Pretpostavljavamo da cijelo vrijeme gledaju RTL kockicu. Vrijeme za ekranom još provode igrajući Super Marija. Snijeg im ipak ne škodi jer tada rade snjegovića. Našem učitelju je vrlo zabavno, ali mu je ponekad pomalo naporno.
Naša učiteljica matematike Martina Čmelješević poslije posla se zabavlja. Često ide na pilates. Tamo se muči radeći trbušnjake. Nakon toga mora planirati što će raditi na satu. Za vikend pravi kolače. Najviše voli one kremaste. Ne voli kad joj ne ispadnu fino. Učiteljica se sudeći po svemu jako dobro zabavlja.
Sanela Ćavara, učiteljica povijesti, najčešće se zabavlja sa svojim sinom i mužem igrajući društvene igre. Loše vrijeme joj ne odgovora kao ni učitelju Kljajiću jer zbog njega ne može ići u šetnju.
Antonela Orkić, 5.b i Marin Krajinović, 5.c

2 thoughts on “Što učitelji rade kad ne rade

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *