Lijepe kao mladenke

 

Prošla je korizma, počinju vjenčanja. Kako nismo mogle dočekati dan svoga vjenčanja, iskoristile smo to što smo novinarke. Zanimalo nas je kako je to kad nosiš vjenčanicu. Odlučile smo otići u salon vjenčanica, stoga smo jedan dan propustile čak dva školska sata.

Došle smo do prvoga salona. Unutra su bile mušterije. Nismo htjele smetati. Prošetale smo do drugog salona vjenčanica, ali i u njemu je opet bila mladenka na probi. Šetale smo se oko ta dva salona, pokušavale skupiti hrabrost da uđemo u jedan od njih. Srećom, prodavačica je izašla van, čula nas o čemu pričamo i pitala nas je što zapravo mi trebamo. Bila je susretljiva, pozvala nas je u Salon vjenčanica Nikolina i dopustila nam je da obučemo haljine za djevojčice koje su mladenkina pratnja. Dala nam je i tijaru. Mladenka treba biti najljepša na svome vjenčanju, ali i nas dvije bismo bile jako lijepe u tim haljinicama.

Prodavačica, koja je i sama jednom nosila vjenčanicu, i da osvoji na lotu milijun eura, nastavila bi raditi u salonu vjenčanica. Kako i ne bi, kada u salon dolaze nasmijane i radosne mladenke u pratnji svojih kuma i biraju vjenčanicu iz snova. Tako ćemo jednom i nas dvije, ali kao mladenke, a ne novinarke.

Veronika Marić, 5.a i Anja Crljen, 5.c

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *