Košarkašice pete u Hrvatskoj

Državno školsko prvenstvo u Poreču

Nakon što smo bile prvakinje na županijskom i regionalnom prvenstvu u košarci za djevojčice 7. i 8. razreda, otputovale smo u Poreč. Tamo se od 24. do 26. travnja 2016. igrala završnica. U Poreč smo stigle dan prije Državnoga prvenstva. Najprije smo se smjestili u sobe, otišli na grupno fotografiranje svih školskih ekipa i svečano otvaranje završnice.

Sljedećeg jutra smo igrale dvije utakmice. Sastav ŠSD Mihanović 95 činile smo: Edita Poljac, Monika Buconjić, Marija Fastić-Pajk, Blanka Stanić, Leonarda Šebalj, Lana Fonović, Valentina Tomić, Nika Bertolović, Ena Ivanković, Hana Ćerić, Anja Kostadinović i Lorena Fonović. Vodio nas je naš učitelj Tomislav Mirosavljević. U obje utakmice poražene smo od ekipa i zagrebačkog Trnskog i riječkog Viškova. Protivnice su bile bolje od nas, ali smo dale sve od sebe. Borile smo se koliko smo god mogle. Imale smo i nesreću u ždrijebu jer su upravo te dvije ekipe od kojih smo poraženi u skupini kasnije igrale u finalu. Ekipa Trnsko iz Zagreba je osvojila prvo mjesto, ekipa iz Viškova drugo, a iz Šibenika treće mjesto. Mi s ekipom iz Koprivnice dijelimo peto mjesto. Da smo kojim slučajem bile u drugoj skupini, imale bismo veću mogućnost doći do medalje.

U hotelu smo se odlično zabavile i upoznale još puno sportaša i sportašica iz svih škola Hrvatske. Veselimo se ponovnom odlasku na završnicu prvenstva Hrvatske u košarci za djevojčice osnovnih škola, ali naravno da to znači da moramo biti najbolje u našoj regiji. Nadamo se da ćemo sljedeće godine ostvariti bolje rezultate iz razloga što većina igračica ostaje još u našoj osnovnoj školi.

                                                                                         Leonarda Šebalj, 7.b

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *