EMA

IZVOR: www.maliparizpress.wordpress

U utorak, 10. 5. 2016. moj razred, 4. e, posjetio je brodsku Tvrđavu. Sudjelovali smo u 21. Edukativnoj muzejskoj akciji  – EMA – povodom obilježavanja Međunarodnog dana muzeja. Ove godine tema je bila „Klik za kulturni krajolik“.

U tvrđavi smo se okupili ispred Galerije Ružić. Tamo su nas dočekale voditeljice Dajana i Romana. Razgledali smo galeriju. Vidjeli smo maketu tvrđave, stari top i puno predmeta iz naše povijesti, kao i mnoštvo umjetničkih djela. Tada su došli i članovi Foto – kluba Kadar iz Slavonskog Broda: Tanja, Mario i Tomislav. Sudjelovali smo u radionici „Klikni na suvenir“. To je malo natjecanje na kojem sudionici biraju motiv našega grada i fotografiraju ga, a najbolji radovi postat će suveniri našeg grada.

Podijelili smo se u tri skupine. Prvo smo se upoznali s fotoaparatom kako bismo mogli slikati. Plan je bio obići naš grad u potrazi za zanimljivim motivima, ali kiša je sve pokvarila pa smo slikali po tvrđavi. Nakon fotografiranja ponovo smo ušli u galeriju. Tamo smo fotografije uredili na računalu.

Naše su fotografije sada objavljene na internetu. Možete ih pogledati na Facebook stranici Galerije umjetnina.

Tamo možete i glasati za fotografiju koja vam se najviše sviđa. Fotografija s najviše lajkova postat će suvenir našeg grada!

Posjetite stranicu Galerije i odaberite najbolje!

Mia Brajković, Kristina Lulić i Gabriel Popić, 4. e

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *