Društvo, more, nove ljubavi = Stari Grad

I ove godine nismo propustili odlazak u Dječje odmaralište u Starom Gradu na Hvaru. U nedjelju 19. lipnja 2016. uzbuđeno smo krenuli prema moru. Osim nas Mihanovića u 1. smjeni bili su još učenici iz OŠ Ivana Gorana Kovačića s kojima smo se sprijateljili već u autobusu. Tamo smo upoznali i djecu iz ratnih područja Ukrajine. Nismo samo upoznali nove prijatelje, nego i nove ljubavi. Išli smo dva puta dnevno na plažu, svaku večer šetali rivom prije animatorskih igara. Ludovali smo zbog naše reprezentacije na Europskom prvenstvu, ali nažalost kratko. Vratili smo se u utorak 28. lipnja 2016.  Na kraju teksta donosimo galeriju fotografija, a evo sada dojmova nekih naših učenika, i jedne naše nove prijateljice. Krenut ću od nje, Ane.

1.JPG
Ana Babić, 6.e

Ona obožava odlazak u Stari Grad. Voli ga zbog zelenila i jer joj je uvijek toplo. Privlači je ta prijateljska atmosfera koja vlada brodskim odmaralištem. Posebno joj se svidio ukrajinski disko. Tako smo ga zvali, a zapravo smo sudjelovali u tradicionalnom ukrajinskom plesu maramica u kojem svi plešemo u krugu, a jedna dama ili gospodin imaju rubac i plešu u sredini kruga. Osoba u sredini izabere nekoga, zajedno malo plešu, a onda kleknu na rubac i poljube se u obraščiće. Crvene, dakako. Ani se jako svidio i izlet u Bol na otoku Braču.

2
Sven Pavić, 4.a

Od naših Mihanovića prvo sam poslušala dojmove našeg Svena kojemu je ovo bio prvi odlazak u Stari Grad. Odlučio se doći zbog odmora, društva, zabave i najviše zbog pozitivnih komentara prijatelja koji su prijašnjih godina odlazili u odmaralište. Ono što mu se najviše svidjelo je večernji disko s Ukrajinkama i njihove pusice. Rado bi ponovio ovaj provod zbog novog društva iz Staroga Grada i odmora bez roditelja.

3
Luka Nenadić, 5.c

Našem Luki je ovo drugo ljetovanje u Starom Gradu. Ove godine su mu se svidjela ekipna natjecanja zbog surađivanja, slasne velike palačinke, još ljepše plaže, ukusna hrana u odmaralištu. I Luka odgovara, kao i većina, da bi ovo putovanje ponovio zbog društva, zabave i odmora.

4
Marko Cicvarić Cico, 5.a

Cico je na ljetovanje po prvi puta došao zbog dobrih komentara prijatelja, ali prije svega radi pronalaska ljubavi koju traži godinama. Na ovom izletu su mu se svidjele super cijene, hrana, zabava, društvo, a ponovio bi dolazak zbog pronalaska ljubavi.

5
Marela Marušić, 5.b

Marela je drugi puta išla u Stari Grad jer je lijepo biti na moru sa svojim vršnjacima. Svidjela joj se hrana, nova ekipa i smještaj. Naravno da jedva čeka sljedeće ljeto, nove prijatelje, more…

6
Antonia Memišević, 7.a

Antonija je po treći puta na Hvaru zbog čistog mora, palačinki te zabave. Ove godine su joj se svidjeli: hrana, plaže, sobe, Ukrajinci te ukrajinski disko. Budu li Ukrajinci dolazili i sljedeće godine, eto opet i nje.

7
Ena Odobašić, 8.d

I za kraj sam ostavila našu rekorderku Enu. Zabava, stari prijatelji Hvarani i novo društvo koje je upoznala ove godine, more, palačinke na plaži – sve to objašnjava zašto je išla po 6. puta u Stari Grad. Ova godina ostat će joj nezaboravna zbog Ukrajinaca te ukrajinsko-hrvatskoga jezika koji smo osmislili.

Ako se mene pita što mi se najviše svidjelo i zašto bih ponovila ovu hvarsku avanturu, moj odgovor bi bio predivan pogled s rive u vrijeme zalaska sunca.

Antonela Orkić, 5.b

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *