Uvedeni e-Dnevnici

e-dnevnici
Nastavnik Goran predstavlja Učiteljskom vijeću e-Dnevnik

Nakon ljetnih praznika, početkom nove školske godine nas učenike Osnovne škole Antuna Mihanovića dočekali su e-Dnevnici. Razrednici su nam odmah pojasnili kako više nema šale.

Nažalost, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa ne stoji iza tog poduhvata. Osoba koja je predložila i organizirala uvođenje e-Dnevnika je Tomislav Galeta, tata naše šestašice Neve. Uz njega su velik trud i svoje slobodno vrijeme uložili i naš nastavnik iz tehničkog Goran Pintarić i Dinko Nadih, tata naše osmašice Lucije i šestaša Stjepana te im ovim putem zahvaljujemo na brižnosti za nas djecu. Važno je napomenuti kako je, zahvaljujući e-Dnevniku, u cijeloj školi uveden internet.

E-dnevnici, kao što i samo ime kaže, nalaze se na internetu te su vidljivi i učenicima i roditeljima učenika. Roditelji mogu svakodnevno provjeravati postoje li nove ocjene ili zapisi o njihovom djetetu. Upisane ocjene prikazuju se roditeljima tek nakon 48 sati, a nama učenicima su odmah vidljive. Elektronički dnevnici uvedeni su 2011./2012. školske godine u Hrvatskoj, a do danas su stigli u gotovo 550 osnovnih i srednjih škola. Aplikaciju je napravio CARNet. Pristup aplikaciji imaju ravnatelji i djelatnici u pedagoškim službama, a predmetni nastavnici imaju pristup podacima samo o svom predmetu. Razrednici imaju sve podatke svojih učenika. Nastavnici su nam priznali kako im je u početku bio problem prilagoditi se. Sve se sada upisuje preko računala, tableta ili pametnih mobitela, a neki od njih nisu navikli na svu tu tehnologiju. Nastavnici uspješno uče koristiti aplikaciju, a sada je još jedini problem manjak računala. Svaka učionica nema svoje računalo pa nastavnici neke podatke unose tek poslije nastave. Uskoro će se opremiti sve učionice, a novčana sredstva za njih smo omogućili baš mi – učenici, djelatnici škole i roditelji – vrijedno ih prikupljajući kroz naš školski projekt Poduzetnost i poduzetništvo.

Ina Kauzlarić, 8.b

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *