Dobrodošlica prvašićima

S početkom nove školske godine stigla nam je nova generacija prvašića. Na kraju drugog tjedna ispitali smo ih o njihovim prvim školskim danima.

Prva prvašica koju smo ispitali je Nera iz 1.a. Maloj Neri je odlično u 1. razredu. Jako voli školu. Najdraži predmet joj je Likovni, a u crtanju joj pomaže najbolja prijateljica Leda.

1-nera
Nera, 1.a

Nerina najbolja prijateljica Leda također voli školu. Njoj je odlično u prvom razredu. Leda jako voli Engleski, a pomaže svojoj najboljoj prijateljici Neri ako joj nešto ne ide.

2-leda
Leda, 1.a

I Vidu se jako sviđa u školi i u prvom razredu. On je i mali matematičar,a sa svojim najboljim prijateljem Nikolom tijekom produženog boravka piše zadaću.

a1
Vid, 1.a

Zadnji akavac s kojim smo kratko razgovarale je Marin. Marinu je najdraži predmet Engleski, a priča ga sa svojim prijateljem Ivanom. Marin je već sada odlikaš koji voli školu, jedino mu se baš ne sviđa Priroda.

3-marin
Marin, 1.a

Od učionice akavaca prošetale smo do bekavaca.

5-maja
Maja, 1.b

Prvo je s nama razgovarala Maja. Malena pčelica Maja voli Hrvatski. Zasada nikoga ne izdvaja u razredu i kaže da su joj svi najbolji prijatelji. Ona jednostavno voli sve.

6-lana
Lana, 1.b

Sramežljiva Lana voli Hrvatski i školu. Jako se voli družiti s prijateljicama Majom i Lorenom. S njima se suočava s Likovnim.

7-matija
Mario, 1.b

Hrabri “cooler” Mario (što potvrđuje i natpis na njegovoj majici) još je jedan prvašić koji voli Hrvatski, ali i sve ostale predmete kao i školu.

8-mario
Matija, 1.b

Kao šećer na kraju bio je naš mali super Matija. Kao i svi bekavci dosada voli Hrvatski,  školu, a i sve predmete.

Svim prvašićima želimo poručiti: “Dobro nam došli u našu školu i nadamo se da ćete imati odlične ocjene!”

Fotografije i tekst: Paula Kovačević & Nika Predmerski, 6.a

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *