Web detektivi

Web detektivi su skupina učenika koji brinu za zaštitu djece na internetu. Sad nas ima osamnaest i u našoj školi. Kao što znate, djeca provode sate igrajući igrice na internetu i time se dovode u opasnost. Upravo zbog toga, u našoj se školi 17. studenoga 2016. održala radionica za osposobljavanje učenika. Projekt Web detektivi provodi Centar za nestalu i zlostavljanu djecu iz Osijeka u suradnji s djelatnicima policije. Na ovoj se radionici uči kako postupiti kad vam se dogodi internetsko zlostavljanje.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=XCfjkTtetX4&w=560&h=315]

Pod internetskim zlostavljanjem smatramo: izrugivanje, psovanje, lažno predstavljanje i nagovaranje na neugodne stvari. Ako se takve stvari dogode, najbolje ih je reći roditeljima ili ako ste web detektiv, odmah prijavite događaj. Web detektivi na svojoj stranici www.webdetektivi.org primaju mnoge prijave o internetskom zlostavljanju. Web detektivi trebaju izvršavati svoju zadaću i ne bi trebali zanemarivati internetsko zlostavljanje.

Svi su polaznici na kraju predavanja primili diplome, iskaznice i kape s logom web detektiva. Takve bi radionice mogle pomoći u našem dječjem životu i ako dobijete ovakvu priliku, trebali biste je iskoristiti.

Matija Kosijer, 6.a 

   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *