Marić pozvan u reprezentaciju

Moje ime je Sven Marić i osmerostruki sam prvak Hrvatske u kuglanju. Sportom sam se počeo baviti s nepunih 5 godina i od tada sam od sportova trenirao sportsku gimnastiku, plivanje, tenis, rukomet, košarku, skijanje, nogomet i kuglanje.

Kuglanje sam upoznao slučajno kada su moji roditelji otvorili ugostiteljski objekt u sklopu osmostazne kuglane Brod u dvorani Vijuš. U kuglani sam upoznao trenera Antuna Krajačića koji mi je pokazao prve korake i u meni prepoznao talent. Prijavio me na moje prvo državno prvenstvo u Rijeci nakon samo 2 mjeseca treniranja. Osvojio sam srebrnu medalju zlatnoga sjaja.

Od tog prvenstva moja ljubav prema kuglanju rasla je iz dana u dan i počele su se nizati zlatne medalje iz različitih kategorija. Uz pojedinačne medalje osvajali smo kao klub KK Zanatlija Slavonski Brod medalje u gradskoj, županijskoj i državnoj razini. O mojim uspjesima prije 2 godine HRT snimio je emisiju za Dobro jutro, Hrvatska u kojoj su uz moje tadašnje uspjehe ispričali kratku priču o meni kao darovitom sportašu. Naime, 4 puta proglašen sam perspektivnim sportašem grada i županije.

Iako kuglanje nije popularan sport,  ja ga preporučam kao dobar individualni sport. Zbog kuglanja sam prošao cijelu Hrvatsku i upoznao jako puno dobrih sportaša. Uz kuglanje treniram i nogomet te sam već 4 godine član HNK Željezničar s kojim također putujem na različite turnire u Hrvatskoj i izvan.

Ove subote, 29. siječnja 2017. g. na Prvenstvu parova Republike Hrvatske za 2016./2017. g. u kategoriji parovi kadeti U-14 moj prijatelj i kuglački partner Mario Drempetić i ja osvojili smo još jednu zlatnu medalju za 1. mjesto. Došao nas je gledati i izbornik reprezentacije Hrvatske u kuglanju. Za sve ove uspjehe koje sam postigao svih ovih godina stigla je i nagrada u vidu poziva u reprezentaciju Hrvatske. Tako mi se otvara mogućnost već ovog proljeća ići na Svjetsko prvenstvo koje će se održati u Dettenheimu u Njemačkoj. Dokaz je to da u sportu ništa nije slučajno i sve dolazi radom, trudom, treningom i strpljenjem.

Sven Marić, 7.d

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *