Volim svoj hrvatski jezik

Slike i tekstovi učenika 4.d učiteljice Daine Filković nastali su tijekom integriranoga dana povodom Svjetskoga materinskog dana.

Ljubav prema svome materinskom jeziku njegujemo našom himnom, govorom i riječima. Hrvatski jezik je za mene najveće blago ovoga svijeta. Kada čitam našu himnu,srce mi jako kuca. Osjećam ljubav prema svom jeziku i domovini. Volim svoju domovinu i ponosna sam na nju.

                                                                           Mihaela Sedlo, 4.d

Volim svoj hrvatski materinski jezik. Njime govorim, pišem ga i učim. Moje je narječje štokavsko. Njime govorim, ali učim i hrvatski književni jezik. Pišem latinicom što mi se jako sviđa. Hrvatski je jezik meni najljepši od svih, ali naravno da moram znati još neki veći jezik. S engleskim jezikom se mogu sporazumjeti s drugim ljudima svijeta, ali hrvatski će mi jezik uvijek biti u srcu i ako odem u neku drugu državu jer je to moj materinski jezik.

Andrea Brezovac, 4.d

Moj materinski jezik je hrvatski jezik. Pričam štokavskim narječjem. Od kada sam se rodio,govorim hrvatski jezik. Pismo kojim pišem je latinica. Volim pričati hrvatskim jezikom, volim pisati hrvatskim jezikom, volim čitati hrvatski jezik. Volim svoj materinski jezik jer je hrvatski jezik jezik kojim pričam od rođenja.

Lovro Benić, 4.d

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *