Bronca u Poreču

Kao i prethodne četiri godine, i ove su se košarkašice OŠ ”Antuna Mihanovića” nakon osvojenog zlata na razini županije i naše regije uspjele plasirati na državnu završnicu koja se održala u Poreču 26.-28.travnja 2017. Našu ekipu čine: Edita Poljac, Ena Ivanković, Blanka Stanić,Valentina Tomić, Leonarda Šebalj, Anja Kostadinović, Hana Ćerić, Klara Rimarčuk, Nika Bertolović, Lucija Pejić, Lorena i Lana Fonović.

Krenuli smo rano ujutro oko 9.30, a u Poreč smo stigli već oko 16h. Kada smo stigli u hotel, uslijedilo je grupno fotografiranje svih ekipa i prijava u sobe. Nakon toga večera pa svečano otvorenje državnog prvenstva na kojem je bilo predstavljanje ekipa. Sljedeći cijeli dan je bio organiziran za natjecanja. U našoj kategoriji, natjecanje za djevojčice do osmog razreda nastupile su sljedeće ekipe: osnovna škola iz Gospića, osnovna škola iz Petrinje, osnovna škola iz Zagreba, osnovna škola iz Vodica, osnovna škola iz Virja i mi. Naša prva utakmica je bila u 9.45 u kojoj smo pobijedile ekipu iz Gospića. Nakon što smo se malo odmorile od prve, uslijedila je druga utakmica u kojoj smo ponovno pobijedile ekipu iz Petrinje i tako se postavile na prvo mjesto u grupi i plasirale u polufinale s Vodicama koja se održala sljedeće jutro. No u toj utakmici nismo imali sreće te smo izgubile, stoga smo morale igrati za treće mjesto s osnovnom školom iz Virja. Nakon naporne tri utakmice, još smo malo skupile snage i odigrale tu zadnju utakmicu u kojoj smo pobijedile i tako osvojile broncu.

Nama je u Poreču, kao i svake godine bilo odlično. Upoznali smo nove ljude, družili se s njima, uživale u ljepotama Poreča i osvojile treće mjesto u državi. Tako sretne i ponosne istog tog dana smo se morale vratiti kući, u našu školu i naš Slavonski Brod. Jako smo ponosne na rezultate, ali nam je žao što odlazimo jer je ovo zadnja godina nama osmašicama. Nadamo se da će naše mlađe djevojčice nastaviti nizati uspjehe.

Leonarda Šebalj, 8.b

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *