I Simić 3. u državi

Već dugi niz godina učenici naše škole postižu uspješne rezultate na brojnim županijskim, pa i državnim natjecanjima. Među njima je i Antun Simić, učenik 8.a razreda. Prošao je na državno natjecanje iz povijesti održano u Đurđevcu gdje je osvojio treće mjesto i time postigao ogroman uspjeh.

Osim povijesti, išao je još na županijsko iz engleskog jezika, matematike i informatike te na školsko natjecanje iz njemačkog jezika. U pripreme za natjecanje uloženo je puno vremena i truda, a kroz cijeli proces priprema posebno ga je poticala i motivirala mentorica Sanela Ćavara. Za školsko natjecanje pripremao se tjedan dana, za županijsko dva tjedna, a dva mjeseca između županijskog i državnog natjecanja proveo je u intezivnim pripremama. Mentorica mu je maksimalno olakšala naporne pripreme i učenje – izvlačila ga je sa sati kada god je to bilo moguće kako bi imao više vremena, dala mu je sve knjige potrebne za učenje, a brojne materijale je skraćivala i sve važne informacije zapisala je u jednu skriptu. Isto tako, često mu je kupovala kave i hranu. Natjecanje je trajalo od 10. do 12. svibnja 2017.  Kao na svakom putovanju Antun je imao priliku upoznati puno zanimljivih mladih ljudi, a ispričao mi je i jednu anegdotu s natjecanja. Dakle, prijevremeni rezultati natjecanja trebali su biti objavljeni u 18 sati, ali Antun je odlučio otići do bazena jer je znao da rezultate može pogledati kasnije te se nije imao zašto žaliti oko prijevremenih rezultata. Nastavnica Ćavara nije imala takav plan i nije znala da je Antun odlučio otići do bazena. Tražila ga je po cijelome hotelu i jako se uplašila. Čak je pomislila da je pao s balkona, ali na kraju je sve bilo u redu.

Kada su rezultati stigli i kada se saznalo da je Antun postigao tako velik uspjeh, svi su bili radosni i sretni – roditelji, rodbina, prijatelji. Mama je, naravno, bila najsretnija dok je tata bio zahvalan što su naporne pripreme napokon gotove jer Antun nije imao vremena temeljito se pripremati i za redovnu nastavu. Isto tako, svi Antunovi prijatelji bili su iznenađeni, sretni i ponosni. Osim kod roditelja i prijatelja, Antun je svojim trudom, naravno, probudio i ponos škole. Svi vjerujemo da je ovo tek jedan u nizu Antunovih uspjeha i želimo mu sreću!

Iva Andrić, 8. b

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *