Eko-Eko Volonterko

 

Zadnji su dani ljetnih praznika. Dok naši učenici još kratko odmaraju od školskih obveza, učitelji su već ozbiljno krenuli s pripremama za novu školsku godinu 2017./2018. S njom nas u školi očekuje novi projekt veseloga naziva Eko-Eko Volonterko. Predstavljen je na uvodnoj konferenciji 5. srpnja 2017. godine. Uz našu školu s nama će u njemu sudjelovati i Udruga Eko Brezna te OŠ “A. M. Reljković” iz Bebrine. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.135.876,14 kuna (100% bespovratna sredstva), a sufinancira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Cilj ovoga projekta jest povećati motivaciju i nastavnika i učenika za školsko volontiranje.

Nakon uvodne konferencije u srpnju dvanaest naših učitelja i nastavnika 21.-23. kolovoza 2017. godine sudjelovalo je na edukaciji o školskom volontiranju. Radionice i predavanja održani su u OŠ “A. M. Reljković” u Bebrini, a predavači su bili stručnjaci Volonterskog centra Osijek.

Edukacija je imala za cilj upoznati sudionike s konceptom školskog volontiranja i njegovom primjenom u redovne i izvannastavne aktivnosti u školi. Kroz edukaciju su obrađene teme poput: metodologija izrade volonterskih programa, koordinacija volonterskih akcija, formiranje volonterskih klubova u školama, menadžment volontera. Nakon edukacije slijede konzultacije za nastavnike i stručne suradnike koji će izraditi volonterski program za našu školu. Edukaciju i konzultacije te pomoć u izradi volonterskih programa pružit će nam Volonterski centar Osijek.

Više o tome možete pogledati u Dnevniku SBTV-a Edukacija o školskom volontiranju.

Marija Čalušić

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=CqLf9_Kvz9k&w=560&h=315]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *