Bravo, Lovrići!

Prvi međunarodni natječaj za kreativne radove  Znanstveni izazovi s micro:bitom ove je godine pokrenula udruga IRIM u suradnji s Institutom Ruđer Bošković. Prijave su trajale do lipnja 2017. Na natječaju su mogli sudjelovati timovi iz svih ustanova uključenih u STEM revoluciju.

Na natječaj su se prijavili naši učenici Dominik i Mihael Lovrić uz mentora Hrvoja Ćosića iz udruge Connect IT. Među najboljim radovima uzrasta od 6. do 8. razreda osnovnih škola s temom Borba protiv globalnog zatopljenja uz micro:bit izabran je i njihov rad Štedimo energiju uz micro:bit. Više o samom radu naših šestaša možete saznati na stranici http://izradi.croatianmakers.hr/project/stedimo-energiju-uz-microbit/. Za nagradu su dobili BBC-ove micro-bitove, a udruga Connect IT je dobila Inventors -kit.
Također je nagrada za sve učenike i mentore pobjednike na natječaju bila i obilazak Instituta Ruđer Bošković u rujnu 2017. tijekom kojega su se upoznali s radom nekoliko zavoda i laboratorija te sudjelovali na zanimljivim predavanjima

Našim pametnim i vrijednim blizancima želimo još puno takvih uspjeha i nagrada. Bravo, Lovrići!

Ivana Marić, 5.b

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *