Što smo dobili

Nikola
Najslađi dan je dan Svetoga Nikole

Svi volimo poklone, a bome i blagdane kad ih dobivamo, a danas smo slavili Svetog Nikolu! Nema ničeg boljeg! Jedino što trebamo je očistiti čizmice i staviti ih na prozor, a kada se probudimo, čekaju nas pokloni.

Između svih poklona koje su jutros u čizmici čekali djecu naše škole, slatkiši su bili nezaobilazni, ali ne i jedini. Tu su se našle i: majice, torbe, torbice, prskalice, petarde i novac. Jedan od učenika je izjavio da voli svetog Nikolu ukoliko mu donese novac. Budući da taj učenik želi novac, za njega imamo jedan savjet – kada ti sveti Nikola idući put bude dolazio, umjesto čizmice ostavi novčanik.

Učenici nisu bili jedini koji su nas zanimali, stoga smo zapitali i nastavnike jesu li išta dobili u čizmici. Nastavnik Velimir nije dobio ništa te nam je rekao: To je za djecu. Nastavnica Marija Čalušić kaže da je zasad u čizmi dobila tek prvi dio, a da  pokloni tek slijede, samo treba posjetiti ostatak obitelji i bliskih prijateljica.

No s blagdanom Svetoga Nikole nije kraj poklonima. Božić se bliži, treba novu zalihu poklona staviti ispod bora. Ako još nemate ideju što pokloniti najdražima, dođite sljedeći petak 15. prosinca 2017. na naš Božićni sajam. Sigurno ćete i na sajmu naći zanimljive poklone.

Marin Krajinović, 7.c

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *