Trendovi koji su izumrli

Trendovi su nešto što „dođe i prođe“. Pjesma, igra, igračka, moda – sve to mogu biti trendovi. Nijedan od njih neće vječno ostati popularan, stoga zapamtite, ako je nešto sada u trendu, ne mora značiti da će biti za dva mjeseca. Donosim vam popis najnovijih trendova:

  1. Despacito

Ta je pjesma ljetos svaki dan bila na radiju. Uistinu ima zanimljivu melodiju, ali joj je prijevod potpuno nelogičan. Nije ni bitno, sigurno će završiti kao Gangnam Style 2012. godine – svaki dan na radiju, no nakon godinu dana kao da nije ni postojao.

  1. Bottle flip challenge

Igra s jednostavnim pravilima – baci bocu tako da se okrene u zraku i padne na tlo, ali na donji dio, bez da se prevrne. Djeca su to radila svaki dan, bacala boce i uništavala ih, no zadnja četiri mjeseca kao da se više nitko toga ne sjeća.

  1. Floor is lava

Priznajem, i danas se igra, no puno rjeđe nego prije. Pravila su jednostavna – jedna osoba kaže: The floor is lava! i krene odbrojavati od 5 do 0, kada završi, ostali igrači ne smiju biti na podu jer su inače izgubili meč.

  1. Dab

Dab znači sreću, ponos i slavlje, ali je zabranjen u Saudijskoj Arabiji. PRIZNAJ, bar si jednom napravio/la taj pokret. Jednostavno je, samo zamahni rukama. Primjer: lijevu ruku ispružiš lijevo, a desnu tako da ti je podlaktica na čelu.

  1. Fidget spinner

Igračka popularna u 2017. godini. Uhvatite središte s dva prsta, a drugom rukom zavrtite. Da, to je to!  Govorili su da uklanja stres, ali ništa od toga. Neki fidget spinneri svijetle, a ostali se samo – vrte.

 

Vidite, neki trendovi su s razlogom bili popularni, no neki su bili baš bezazleni. Pretpostavljam da i vas, baš kao i mene, zanima koji će trendovi sljedeći doći na red.

 

Domagoj Bertović, 5. a

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *