Humanost na djelu

Dobrotvorno udruga „Slap“ okuplja roditelje i članove obitelji djece oboljele, liječene i izliječene od malignih bolesti, ali i sve one koji na bilo koji način potpomažu njezin rad. Udrugu su osnovali roditelji oboljele djece uz pomoć osoblja Opće bolnice „Dr. Josip Benčević“ u studenom 2008. godine. Cilj udruge je pružanje svih oblika potpore i pomoći djeci oboljeloj od malignih bolesti i njihovim roditeljima. Donacijama koje dobiju financiraju smještaj roditelja u Zagrebu za vrijeme bolničkog liječenja djece, sufinanciraju potrebne lijekove, imunološke pripravke, financiraju putne troškove u inozemstvu radi dijagnostičkih pretraga ili liječenja, pružaju materijalnu pomoć socijalno ugroženim obiteljima oboljele djece.

I naši su se učenici uključili u akciju prikupljanja novca za udrugu „Slap“.

DSC_9369_1
Učenici 7. b marljivo su prikupljali novac od ulaznica za nogometni turnir.

Za Dan škole, 14. lipnja odigran je humanitarni  nogometni turnir u organizaciji 7.b razreda, a igrali su peti, šesti, sedmi i osmi razredi.

 

Sav prihod od prodanih ulaznica koji je iznosio 1 000 kuna, pedagoginja Ivana Matić u ime je škole predala dopredsjedniku udruge Davoru Piršlinu. U ime organizatora turnira , 7.b razreda, zahvalnicu je primio Karlo Krpan.

 

Ponosni smo i sretni što smo dobili priliku pomoći jer „dobro je činiti dobro“. Nova školska godina je i nova prilika za pružiti pomoć onima kojima je ona potrebna. A mi smo pokazali da uvijek mogu računati na nas!

Luka Lipovac, 7.b

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *