Brođani o rafineriji

Potaknute eksplozijom u rafineriji koja se dogodila prošloga tjedna, odlučile smo prošetati gradom i upitati naše sugrađane što misle o cjelokupnoj situaciji s rafinerijom i jesu li se prestrašili uslijed eksplozije. Naši sugovornici bili su vrlo susretljivi i voljni dati izjavu za naš školski list pa vam prenosimo neke od njih.

“Rafinerija strašno smrdi. Najradije bih da se zatvori, ali osobno ne mogu ništa poduzeti, kao i ostali. Kada sam čula eksploziju, jako sam se uplašila i zabrinula.”(Sanja Toffolini)

“O zraku u Slavonskom Brodu mislim da je zagađen i voljela bih da je čišći. Kao pojedinac ne mogu poduzeti ništa da se rafinerija zatvori. Eksplozija me je jako iznenadila i u tom trenutku stresla sam se od straha.” (Mirela Tolić)

18100922229854
Eksplozija u rafineriji

“Rafinerija mi jako smrdi. Ne mogu ništa poduzeti da se to spriječi, ali da mogu, sve bih zakonom riješila. Kad sam čula eksploziju, prvo što mi je prošlo mislima u tom trenutku bio je rat.” (Milja Piplica)

“O zraku u našem gradu mislim da je grozan. Prepala sam se kad sam čula eksploziju. Poduzela bih sve što mogu da zatvorim rafineriju.” (Danijela Bošnjak)

Mišljenja naših sugrađana uglavnom su jednaka kada je riječ o rafineriji… Svi žele samo jedno – kvalitetniji zrak i život bez straha!

Mia Kožul i Tiana Matošić, 6.b

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *