Zanimljivo predavanje

Dana 15. listopada 2018. u 13 sati, održalo se predavanje o migrantima i njihovu  životu izvan domovine za 7. i 8. razrede naše škole.

Prvo smo pogledali film „Moji snovi, moja prava“ koji nam je prikazao kako oni žive i kako se žrtvuju jedni za druge te kako se i dalje pokušavaju držati svojih snova iako su odvojeni od svoje domovine. Nakon filma, stručnjaci su nam održali kratko predavanje o migrantima te nas upoznali s brojnim podatcima koji su nam dotad bili nepoznati.

Nakon predavanja, mene i moju prijateljicu Veroniku zamolili su da kažemo o našem iskustvu s migrantima budući da je s nama u razred od rujna ove školske godine krenuo Hussein Hayani, dječak podrijetlom iz Sirije. On je jedan od rijetkih migranata koji je sa svojom obitelji uspio dobiti azil te novu priliku za život. Hussein još nije naučio govoriti našim jezikom, ali puno toga razumije. Nakon toga, predavači su nam podijelili ankete kako bismo vrednovali uspješnost i korisnost predavanja.

20181015_142836
Paula i Veronika rekle su nešto o svome iskustvu s migrantima.

Nama se predavanje svidjelo jer nam je pomoglo upoznati neke svakodnevne probleme s kojima se migranti susreću te nas je potaknulo na razmišljanje o potrebnoj toleranciji i prihvaćanju migranata u našem društvu.

Paula Kovačević, 8.a

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *