Školski problemi

Svi se susrećemo s problemima, neki češće, neki rjeđe. Razmislio sam o nekim školskim problemima te sam im pronašao rješenje – gdje drugdje, nego na internetu. Ovo su tri najveća problema koja utječu učenike naše škole uz, naravno, pokoju lošu ocjenu:

  • smrdljivi martini860469

U školi se, kao i u našim domovima, susrećemo s ovim smrdljivim kukcima. Nekad ih zna biti i po pet u učionici pa to odvlači pažnju učenicima (bar u mome razredu). Našao sam najjednostavnije rješenje za to. Izvan škole treba zalijepiti žuti papir na koji smrdljivi martini najviše lete. Tako se ti smrdljivi kukci više neće pojavljivati u učionicama.

  • papir za ruke u WC-u

3871284047374

Često se susrećem s problemom da u WC-u nema papira za brisanje ruku, a znam i zašto. Učenici uzmu po pet papira odjednom, a ni ne potroše sve to. Sada ću vam otkriti kako s jednim papirom u tri poteza obrisati ruke:

  1. Dvanaest puta otresti ruke nakon pranja.
  2. Uzeti jedan papir i presaviti ga na pola.
  3. S tim papirom brisati ruke i prste.

Nadam se da ćemo tako učinkovitije obrisati ruke, smanjiti potrošnju papira te tako koristiti školi, ali i očuvati prirodu.

  • klimave klupe

Počinješ pisati i shvatiš da ti je klupa klimava – nema goreg.  Mijenjaj klupu, vuci je po cijeloj učionici, ometaj učenike. Ovo je jedan od velikih problema. Često učenici stave papir pod klupu, ali zašto taj problem ne riješiti za sva vremena i staviti podloške koji nedostaju ispod stolice ili stola?

 

                                                                Fabijan Gabaldo, 6.a

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *