Hostel Mali Pariz

HOSTEL, A NE HOTEL

Svi volimo putovati, ali za putovanje bitan je i smještaj.  Ako putujete u Slavonski Brod, toplo vam mogu preporučiti Hostel Mali Pariz. Radujemo se što u našem gradu imamo sve više turista, a evo priče o simpatičnom obiteljskom hostelu obitelji Topić

HMP
Moderan objekt u Kumičićevoj ulici

Kada je osnovan Hostel Mali Pariz?

Hostel Mali Pariz 24. kolovoza 2018. imao je otvorenje u organizaciji i suradnji s Turističkom zajednicom Slavonskoga Broda i CMC televizijom na konferenciji za novinare povodom 3. Slavonija FEST  CMC200 koji se u hostelu održavao.

Kako ste došli na ideju za hostel?

Bavimo se već godinama iznajmljivanjem naših stanova, soba i poslovnih prostora. U Slavonskom Brodu su sve više tražena prenoćišta. Kada smo vidjeli staru kuću s velikim dvorištem, odlučili smo napraviti hostel.

Koja je razlika između hostela i hotela?

U hostelu ima soba s puno kreveta. 1-2 kupatila bude na više soba. Razni gosti se smjeste skupa u sobi. U nekim hostelima se može doručkovati i većinom su jeftiniji.

U hotelima svaka soba ima svoju kupaonicu. Gosti ne dijele sobu s nepoznatim ljudima. U hotelima se može doručkovati ručati i večerati. I skuplji su.

Naš hostel nije tipičan hostel. Imamo 10 studio apartmana, po 2 ili 4 kreveta. Svaki studio apartman ima svoju kuhinju i kupatilo. Imamo 3 hotelske sobe, svaka soba ima svoje kupatilo. I mi ne miješamo naše goste. Znači nismo tipičan hostel.

Koliko vremena je bilo potrebno da se izgradi?

Oko jednu i pol godinu smo gradili hostel.

Koliko je teško održavati i brinuti se za sve?

Hostel uopće nije teško održavati, na sve se pazi i čisti.

Jeste li zadovoljni sa svime što ste napravili?

Sa svime smo zadovoljni. Još nam nedostaje kafeterija gdje se gosti mogu odmoriti i popiti kavu i uživati.

Ima li ime još nekog značenja osim po naselju u kojem se nalazi?

Hostel je dobio ime baš po naselju u kojem se nalazi, a ima prekrasno ime Mali Pariz.

Koji su vam daljnji planovi?

Planiramo graditi još par soba i kafeteriju kako bi se naši gosti mogu poslužiti kavom, odmarati i tamo ih možemo poslužiti doručkom. Prošle godine smo dobili veliko priznanje stranice Booking.com. Radujemo se što je već na početku prepoznat naš trud i rad.

Katja Vukoje, 8.b

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *