Zamjena učionica LK i VJ: Zašto?

nova likovna radionica

Početkom ove školske godine imali smo priliku vidjeti da su se učionice Likovne kulture i Vjeronauka zamijenile. Sigurno se i vi pitate zašto? Razgovarao sam s nastavnicom likovne kulture Lucijom Lebić pretpostavivši da je ona predložila  ovu promjenu.

Sad doista može biti (ne)red kao u radionici 🙂

Dva kabineta Likovne kulture sada su jedan pokraj drugoga uz učionicu Likovne kulture. Isprva su učenici negodovali zato što su u učionici još bila ona poznata „harmonika“ vrata koja su pregrađivala učionicu. Đaci su se bojali da će opet morati boraviti u tako skučenom prostoru, ali čim se „harmonika“ maknula, prostor je prodisao, pa tako i đaci, i ja! rekla nam je nastavnica i nastavila: Planiramo proširiti mogućnosti učenicima kako bi što samostalnije, ali pod nadgledanjem nastavnika, mogli raditi grafiku, kiparstvo, koristiti lončarsko kolo. Voljela bih opremiti učionicu računalima da možemo raditi računalne programe kao što su fotomontaža, videomontaža, da učenici malo i te vještine steknu. Zanimalo me koliko će često učenici imati priliku raditi na grafičkoj preši i lončarskom kolu. Saznao sam da će petaši već sljedeći sat koristiti grafičku prešu, a svi učenici prolaze u programu kroz grafiku, pa će tako svi proći i kroz to. Za lončarsko kolo se prvo još nastavnica treba dodatno educirati, trenutno si privatno organizira obuku, a kad to svlada, naučit će i nas  učenike. Nadam se da će to biti što prije.

Nadam se da nam je nastavnica uspjela pojasniti zbog čega su se zamijenile učionice, a na nama je da se više ne bunimo oko toga. Znači, likovni je postao vjeronauk, a vjeronauk likovni 😉.

Fabijan Gabaldo, 7.a

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *