4. državni Kviz o životu i djelu Dragutina Tadijanovića

Samo nam je bod nedostajao do finala

Ove godine smo moji prijatelji i ja sudjelovali na 4. državnom Kvizu o životu i djelu Dragutina Tadijanovića u sklopu manifestacije Tadijine jeseni. Mi smo ove godine prvi puta čuli za taj kviz i nismo znali što nas očekuje.

Kviz se održao u Osnovnoj školi Dragutina Tadijanovića 8. studenoga 2019. Kad smo saznali da ćemo predstavljati našu školu, nismo bili sigurni možemo li mi to, no prihvatili smo poziv zbog zabave i nove avanture. Na kviz su sa mnom išli: Fabijan Pitlović, Dora Puškarić i Nikolina Žderić. Mentor i voditelj nam je bio nastavnik Blaž Šokčević.

Ekipa Mihanovića uoči eliminacijskoga testa

Kad smo došli u školu gdje se održavao kviz, svi učenici i nastavnici su nas dobro ugostili. Sudjelovale su 22 ekipe iz cijele Hrvatske. Prvo smo morali riješiti eliminacijski test kako bismo ušli u završni krug sa zabavnim igrama. Poslije testa svi su sudionici posjetili rodnu kuću Pjesnika u Rastušju i Spomen-dom Dragutina Tadijanovića. Budući da smo se pripremali manje od većine ostalih, nismo bili jako nezadovoljni kada smo tijekom ručka čuli da nas je samo jedan bod dijelio od ulaska u finale. Nismo bili pretužni. Svatko od nas je otišao kući obogaćen zanimljivim iskustvom i jednom peticom više iz Hrvatskog jezika!

Dora Pejić, 8.a

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *