Dan za ljubav i sreću

šašavo za Valentinovo

Danas je u školi posebno veselo i šašavo. Valentinovo je! Ovih smo dana pisali pisma onima u školi koje volimo i ubacivali ih u valentinovsku kutiju. U predvečerje uoči Valentinova su se pisma razvrstavala, a danas dijelila po razredima. Dok čekamo odgovore Valentina i Valentine (par je iz 8.b!!!), otišle smo u malu školu čuti kako dišu zaljubljeni klinci. Uljepšali su nam dan i jako nas nasmijali.

Zaljubljen sam, darovao sam i dobio poklon, rekao nam je Mihael iz 1. razreda. Pojma nije imao što je Valentinovo, a otkrio nam je otkrio VELIKU TAJNU – u njihovom razredu ima i parova.

Prvašica Marta slegnula je ramenima na pitanje je li zaljubljena. Danas je darovala druge i sama dobila pismo kao mali znak pažnje. Valentinovo za nju označava ljubav i smijeh, a otkrila nam je još veću tajnu… POLJUBILA SE!

Maja iz 3. razreda je sramežljivo odgovarala: Darovala sam danas pismo na Dan zaljubljenih. Meni je to dan za ljubav i sreću. Veselim se Valentinovu!

Nasmiješeni dječak Niko iz 3. razreda nam je otkrio i ono što on misli o Danu zaljubljenih: Nisam zaljubljen i ne volim baš Valentinovo. Nikome nisam darovao pismo, a niti sam ga dobio pismo! Pa recite da ne vrijedi ona: Ne daj i neće ti se dati.

Na kraju nastavnoga dana uspjeli smo doći do izjava našega Valentina – Karla Kolića i Valentine – Korine Fajdić iz 8.b razreda koji su primili najviše ljubavnih pisama.

Valentin Karlo i Valentina Korina

Nikad prije nisam imao priliku dobiti ovakvu neku titulu, i da, znači mi što sam izabran za Valentina škole. Valentinovo je dan kada se ljudi trebaju voljeti i poštivati. Pisma koja sam dobio su uglavnom od prijatelja. Čestitali su mi Valentinovo i napisali da me vole, rekao nam je Karlo. Je li Valentina Korina dobila koje ljubavno pismo? Evo što je izjavila: Danas mi je i imendan i podosta mi znači što sam baš ja Valentina škole. Ne, nisam dobila ljubavno pismo, nego su mi pisali prijatelji, čestitali Valentinovo, imendan i napisali da me vole.

Danas je stvarno bio dan za ljubav i sreću.

Mia Kožul i Katarina Krsnik, 7.b

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *